Корабельна сосна: очільник «слуг» Корнієнко вибачився перед жінками за сексизм

19:21, 24.06.2020
Корабельна сосна: очільник «слуг» Корнієнко вибачився перед жінками за сексизм

Ірина Аллахвердієва (ліворуч) і Тетяна Домбровська (праворуч) стали жертвами сексистських висловів Олександра Корнієнка.

Голова партії «Слуга народу», нардеп Олександр Корнієнко вибачився перед своїми колежанками по політсилі – депутаткою Іриною Аллахвердієвою і можливою  кандидаткою в мери Миколаєва від «слуг» Тетяною Домбровською за свої сексистські слова про «робочу бабу, як корабельна сосна».

 

Як передає «Україна молода», про це Корнієнко заявив у відеозверненні, яке записав після оприлюднення його скандальної розмови про жінок із керівником фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією у Миколаєві.

 

Корнієнко виправдовується, звертаючись до колеги Ірини Аллахвердієвої і запевняє, що у записаній на відео розмові він говорив про неї лише першу, коротку частину, де нібито «захоплювався її вродою».

 

«Це було в абсолютно неприйнятній формі. Шановна Ірино, я не мав нічого поганого на думці, це були просто мої щирі враження від того, як ви виглядаєте, яким чином ви до цього прийшли. Приношу вам вибачення», — сказав Корнієнко.

 

Водночас депутат запевнив, що більша частина записаної розмови стосувалась не Аллахвердієвої.

 

«Я готовий свідчити про це під присягою, проходити будь-які процедури, тестування, поліграфи, як завгодно. В цьому моя совість чиста — я обговорював іншу людину. І ситуація, що склалась навколо Ірини в медіа, є абсолютно недоречною», — зазначив керівник партії «Слуга народу».

 

Корнієнко стверджує, що більша частина його розмови, записаної на відео, стосується місцевого миколаївського політика і можливого кандидата в мери Миколаєва від «Слуги народу» Тетяни Домбровської.

 

«Я з нею познайомився напередодні і дійсно вона мене вразила своєю енергією і своїм запалом. Вона могла б бути гідним кандидатом від партії. Форму для вираження свого захоплення я обрав не дуже доречну, місцями неоднозначну, а місцями просто образливу, яка дійсно може сприйматися як сексизм. За це я приношу вибачення пані Тетяні», — такими словами намагається загасити ганебний скандал Корнієнко.

 

Водночас депутат зазначив, що продовжує запрошувати Домбровську до участі у «своєрідних праймеріз» партії на місцевих виборах. Корнієнко додав, що розуміє, що Домбровська може відмовитися від подальшої співпраці з партією після його висловлювань і «це буде абсолютно справедливо на нашу адресу».

 

Корнієнко додав, що він та глава фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, з яким він вів бесіду, точно пам’ятають, що між обговореннями Аллахвердієвої та Домбровської була більша пауза, ніж вона є на відео.

 

«Там нема цього моменту. Можливо, він втратився при стрімі. Керівник сайту, що робив стрім, він зараз дає коментарі, що дійсно, можливо була якась втрата сигналу чи втрата пакетів», — сказав він.

 

Після такої ганьби голова партії «Слуга народу» ще й вибачився перед всіма українцями: «Це неприпустимо… Приношу щирі вибачення… Будучи послідовним прихильником гендерної рівності та її лобіювання в законодавстві, наразі ситуація така як є — я собі дозволив сексистські висловлювання, дискримінаційні, неповажні, за що я приношу щирі вибачення. Ця ситуація точно для мене стане дуже серйозним уроком».

 

Цікаво, що Корнієнко жодним словом не згадав про президента Зеленського, хоча говорячи з Арахамією про пані Домбровську казав наступне: «До президента ти заведеш і побачиш - він о**єє (здивується - ред.), підстрибне, викурить усі IQOS і скаже: «Баба - так, баба – так».

 

Як повідомляла «УМ», миколаївські журналісти у мережі опублікували відео, в якому Корнієнко, під час обговорення з Арахамією колеги Ірини Аллахвердієвої назвав її «робочою бабою, як корабельна сосна».

 

Сам Корнієнко сказав, що запис змонтований. Сталося це під час брифінгу у Миколаєві, коли Корнієнко та Арахамія вважали, що їхні мікрофони вимкнені.

 

Згодом Корнієнко відмовився від своїх слів щодо того, що відео змонтоване.

 

Читачі сторінки "України молодої" у Facebook  зазначають у коментарях, що сленговий термін "корабельна сосна" використовують моряки і туристи щодо дівчат з екскорт послуг на круїзнх лайнерах.