У Бердянському протитанкова ракета вибухнула поруч з амбулаторією

09:29, 22.06.2020
У Бердянському протитанкова ракета вибухнула поруч з амбулаторією

Підрозділи ЗСУ, що обороняються, відкривали вогонь для припинення агресивних дій окупантів.

Російські окупанти ледь не поцілили з протитанкового ракетного комплексу "Корнет" калібру 152 мм в місцеву амбулаторію в населеному пункті Бердянське Волноваського району Донеччини в неділю.

 

Тим самим ворог наразив на небезпеку цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення. На щастя протитанкова керована ракета вибухнула неподалік амбулаторії. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил у понеділок вранці.

 

Загалом окупанти 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил протягом неділі, 21 червня, а з початку нинішньої доби – понеділка зафіксовано вже 7 обстрілів.

 

Внаслідок обстрілів один український військовий дістав поранення у неділю. Ще одного захисника України поранено зранку 22 червня.

 

Бойовики застосовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

Зокрема, обстріляли населений пункт в Донецькій області. Обстріли також фіксували поруч з Кримським, Залізним, Шумами,  Новотошківським, Авдіївкою та Старогнатівкою.

 

Від початку поточної доби, 22 червня, зафіксовано 7 випадків порушення режиму припинення вогню. Обстріли зафіксували поблизу Хутора Вільного, Новотошківського, Оріхового, Голубівського та Попасної.

 

У відповідь на обстріли наші підрозділи, що обороняються, відкривали вогонь для припинення агресивних дій окупантів. Загарбники отримали адекватну відповідь від українських воїнів. Втрати противника уточнюються.

 

Як повідомляла УМ, старший матрос морської піхоти, 24-річний гранатометник Ілля Струк загинув від ворожої кулі під час бойового чергування поблизу міста Торецьк Донецької області у середу, 17 червня.

 

Вже 18 червня старший солдат Богдан Коваленко з Харківщини загинув від кулі снайпера.