На Позняках у Києві вибухнула багатоповерхівка: є загиблі, фото

11:14, 21.06.2020

Потужний вибух пролунав у  дев’ятиповерхівці на житловому масиві «Позняки» Дарницького району Києва по вулиці Григоренка, 41 у суботу, близько 10.00 ранку.

 

Вибухом зруйновано міжповерхові перекриття між 4-м та 7-м поверхами.

 

Попередньою причиною рятувальники називають вибух газоповітряної суміші.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють Державна служба України з надзвичайних ситуацій та свідки НП у соцмережах.

 

 

Зараз на місці події працюють рятувальники та працівники Національної поліції.

 

Від ДСНС залучили 46 рятувальників та 9 одиниць техніки.

 

 

Вже о 10:47 рятувальники на місці вибуху виявили загиблого під плитою.

 

Як  інформують у Київській міській державній адміністрації, рятувальники працюють на місці, перевіряють територію. Інформація про постраждалих та загиблих уточнюється.

 

Свідки події кажуть про те, що руйнування спостерігаються з обох сторін багатоповерхівки. Фасадна стіна будинку опинилася під загрозою обвалу.

 

 

«Швидше за все, є жертви, бо мешканці під домом кажуть, що сусіди були вдома, а одна жінка вийшла з квартири у справах, а тепер нема куди повертатися – поривається в сльозах назад додому, каже, що чоловік вдома лишився – рятувальники не пускають», – написав з місця події голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, який мешкає поруч із місцем НП.

 

І додає: «Квартира, яка була над сьомим поверхом (ймовірний епіцентр вибуху) просто провалилася вниз – в один момент впала підлога, а в квартиру на 5-му поверсі провалилася більшість перекриттів і речей з усіх верхніх зруйнованих квартир».

 

Пізніше стало відомо, що рятувальники знайшли під завалами другого загиблого киянина.