На Донбасі обстріляли позиції ЗСУ 28 разів: четверо поранених

10:02, 21.06.2020
На Донбасі обстріляли позиції ЗСУ 28 разів: четверо поранених

Некеровані ракети не спрацювали на околицях Павлополя, а бойові головки відламалися, вдарившись об землю.

Російські окупанти 28 разів порушили режим припинення вогню на окупованій частині українського Донбасу протягом минулої доби, 20 червня.

 

Загалом поранено чотирьох захисників України: троє – минулої суботи і ще один воїн вже у неділю вранці.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує штаб ООС в неділю вранці.

 

Зокрема, на околицях Павлополя, що на Донеччині, неподалік житлових будинків та позицій українських військовослужбовців у суботу виявили дві некеровані авіаційні ракети С-8.

 

"Оскільки ракети є некерованими, очевидним є той факт, що окупанти цілили безпосередньо в напрямку населеного пункту. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне ставлення до місцевого населення та свідомо наразили мирних громадян на небезпеку", - зазначають у штабі.

 

За словами інженера Сергія, ракети не спрацювали, а бойові головки відламалися, вдарившись об землю.

 

Також ворог гатив із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, 120-ти та 82-ох мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

 

Українські воїни відреагували на усі можливі загрози з боку окупантів та змусили їх припинити свої агресивні дії.

 

Внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувальних закладів та надається необхідна медична допомога. За даними розвідки, 20 червня українські захисники поранили одного окупанта.

 

«Від початку поточної доби зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" поблизу Шумів двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Наших оборонців неподалік Залізного ворог обстріляв із 120-мм мінометів, а захисників Кримського – із мінометів калібру 120 мм і 82 мм та станкових протитанкових гранатометів», - повідомляють у штабі ООС.

 

За поточну добу один український захисник отримав поранення.

 

У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

 

Як повідомляла УМ, старший матрос морської піхоти, 24-річний гранатометник Ілля Струк загинув від ворожої кулі під час бойового чергування поблизу міста Торецьк Донецької області у середу, 17 червня.

 

Вже 18 червня старший солдат Богдан Коваленко з Харківщини загинув від кулі снайпера.