Суд перегляне рішення про домішній арешт - Стерненко

09:08, 16.06.2020
Суд перегляне рішення про домішній арешт - Стерненко

Активіст додав, що подаватиме апеляцію, щоб скасувати запобіжний захід.

У Києві суд обрав запобіжний захід для Сергія Стерненка – цілодобовий домашній арешт. Однак, голова Шевченківського райсуду пообіцяв адвокатам переглянути та роз’яснити судове рішення щодо призначення домашнього арешту Сергію  Стерненку.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє hromadske.

 

"Повернувся і дав слово під відеокамери, що завтра зранку буде авторозподіл (справ — УП) щодо, по-перше, перегляду судового рішення, по-друге, роз'яснення судового рішення", - сказав Сергій Стернкенко..

 

Про це активіст повідомив під будинком президента Володимира Зеленського. Стерненко також закликав учасників акції підтримати його під будівлею суду 16 червня.

 

Додамо, що прокурор подав клопотання про перегляд місця домашнього арешту, який Стерненко мав відбувати у військові частині в Одесі.

 

"Він особисто прибув в суд та пообіцяв це під відеозапис", - розповів активіст.

 

Пізніше активіст уточнив, що прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання.

 

"Що заважало це зробити одразу – невідомо. Вчора прокурор просто втік, сказавши, що він задоволений", – написав Стерненко.

 

Це означає, що запобіжний захід не зміниться зараз. Виправлять лише адресу.

 

Активіст додав, що подаватиме апеляцію, щоб скасувати запобіжний захід.

 

Судді призначили активісту домашній арешт у військовій частині в Одесі на вулиці Приморській 37. Однак у клопотанні прокурор просив про іншу адресу, оскільки Сергій Стерненко проживає у Києві.

 

Як повідомляла УМ, активіст Сергій Стерненко, якого 15 червня суд відправив під цілодобовий домашній арешт, разом з активістами влаштували акцію під помешканням генпрокурора Ірини Венедіктової, а потім пішли до Офісу президента.

 

Під час обрання запобіжного заходу активісту під будівлею суду сталися сутички, поліція затримала 5 осіб. При цьому ЗМІ зафіксували, як правоохоронці били протестувальника. Пізніше в поліції заявили, що відсторонили причетних правоохоронців.