Євросоюз готовий закупити 300 млн доз вакцин від коронавірусу

12:58, 14.06.2020
Євросоюз готовий закупити 300 млн доз вакцин від коронавірусу

У ЄС сподіваються, що в найкращому випадку розробка вакцини від коронавірусу може бути завершена до кінця року.

Чотири країни Євросоюзу: Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт, яким передбачено закупівлю щонайменше 300 мільйонів доз вакцин від COVID-19.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомило міністерство охорони здоров'я ФРН у неділю.

 

За словами представників міністерства, в найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

 

Контрактним партнером є фармацевтична компанія AstraZeneca. Дози вакцини будуть розділені відповідно до чисельності населення.

 

За словами групи країн, мова йде про вакцину AZD1222, розроблену в Оксфордському університеті, яка в даний час проходить випробування в великому дослідженні. За даними AstraZeneca, нещодавно компанія уклала аналогічні угоди з Великою Британією та Сполученими Штатами.

 

"Швидкі, скоординовані дії групи держав-членів створюють додаткову цінність для всіх громадян ЄС в цій кризі. Разом з Комісією ми хочемо стати ще швидшими і вести більше переговорів у майбутньому", - сказав німецький міністр охорони здоров'я Єнс Шпан.

 

Тоді як міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанса заявив про підписання контракту "на поставку до 400 мільйонів доз вакцин для всього європейського населення".

 

"З сьогоднішнім підписанням настає багатообіцяючий перший крок вперед для Італії та Європи. Вакцина - єдине остаточне рішення Covid-19", - написав пан Сперанса у соцмережах.

 

Зауважимо, що 4 червня Німеччина, Франція, Нідерланди та Італія оголосили про створення "Альянсу інклюзивних вакцин", націленого на забезпечення доступності можливої ​​майбутньоївакцинипроти коронавірусу для європейців.

 

Дані країни спільно планують вести переговори з різними фармацевтичними компаніями, що працюють над створенням вакцини.