Синютка закликає «Голос» і проукраїнські партії до єднання

12:06, 13.06.2020
Синютка закликає «Голос» і проукраїнські партії до єднання

Нардеп Синютка вважає, що політики діляться не на старих і нових, а на українських і антиукраїнських. (Фото з ФБ-сторінки Олега Синютки)

Народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олег Синютка вважає, що проукраїнським політикам треба об’єднатися задля майбутнього держави.

 

На його думку, до такого висновку він у чергове дійшов після того, як Святослав Вакарчук заявив про складання депутатського мандату.

 

Як передає «Україна молода», про це Олег Синютка сказав у ток-шоу "Великий Львів" на телеканалі Еспресо.

 

"Святослав думав, що нові обличчя в політиці здатні щось змінити. Але нові обличчя – це не тільки "Голос". Це українофоби Бужанський і Дубінський, які й сформували цю владу. Напевне тому Вакарчук і вирішив знову піти з політики", - наголосив нардеп Синютка.

 

Обранець додав, що за рік всі побачили, що політики діляться не на старих і нових, а на українських і антиукраїнських. Тому він також закликав представників усіх проукраїнських партій до об’єднання задля майбутнього держави.

 

"Дуже шкода, що проукраїнські сили не змогли об'єднатися, пішли на останні вибори кількома колонами й до влади прийшла зелена антиукраїнська більшість. Минулого тижня керівництво "Європейської Солідарності" звернулося до різних політичних сил з пропозицією врахувати попередні помилки й об’єднатися на майбутніх місцевих виборах. Це сьогодні актуально, як ніколи", - сказав народний депутат.

 

Пан Синютка додав, що в умовах, коли йде наступ на українську мову та культуру, відбуваються поступки Росії та починаються політичні репресії – проукраїнським силам потрібно об’єднуватися, а не ворогувати.

 

Як повідомляла «УМ», у четвер, 11 червня, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. У 2007 році музикант вже обирався нардепом від політичної сили "Наша Україна - Народна самооборона", але так само через рік склав повноваження.