«Сказали б, що я божевільний»: Зеленський хотів заразитися на коронавірус

09:08, 09.06.2020
«Сказали б, що я божевільний»: Зеленський хотів заразитися на коронавірус

Всього від початку пандемії в Україні захворіло 27 856 осіб

Президент України хотів на власному прикладі показати, як це бути зараженим на коронавірус. Володимир Зеленський намагався в такий спосіб показати, що робить хвороба.

 

Про ідею зараження коронавірусом, щоб на власному досвіді це показати, Зеленський розповів в інтерв'ю "Українській правді".

 

"Я хотів на собі пройти цей етап. Щоб людям було легше. Коли був у нас момент депресії, ми зібралися. Я запропонував нашим: "Давайте, я захворію, відразу мене ізолюємо на Банковій. І проживу це нормально". Щоб люди розуміли – це страшно, ти можеш захворіти, тобі погано. І я через себе це пропущу, покажу. Але щоб люди зрозуміли і те, що це не чума. Щоб не було депресії. На самому початку був момент дуже страшний, коли люди вважали, що ми всі помремо", – розповів Володимир Зеленський.

 

Однак від цієї ідеї відмовилися.

 

"Вирішили, що занадто. Що перебір", – відзначив Президент України.

 

Також, за словами Зеленського, такий його крок йому б не пробачила родина.

 

"Сказали б, що я божевільний. І, в принципі, мали б рацію", – підсумував Володимир Зеленський.

 

В Україні станом на 9 червня п'яту добу поспіль фіксують зниження нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Так, за минулу добу в регіонах України хворобу виявили у 394 людей, з них – 13 летальних випадків, ще 217 хворих одужали.

 

Всього від початку пандемії в Україні захворіло 27 856 осіб, з них 12 412 одужали, померли – 810.