У Франції заборонили поліцейським придушувати затриманих

20:06, 08.06.2020
У Франції заборонили поліцейським придушувати затриманих

Від французьких правоохоронців вимагають «нульову толерантність» до расизму.

Правоохоронці Франції більше не застосовуватимуть прийом силового затримання та нейтралізації зловмисників із технікою захвату за шию.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції  Крістоф Кастанер у понеділок.

 

«Я ухвалив рішення про вжиття заходів. Життя людей не повинні піддаватися ризику під час затримання. Застосування прийому із захватом шиї (техніка силового затримання із придушенням особи – ред.) буде скасовано для поліцейських і жандармів», - заявив глава французького МВС.

 

Пан Кастанер відреагував на масові акції протестів, які пройшли по всьому світові, включаючи Францію, після загибелі під час затримання американськими поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда.

 

Глава МВС також оголосив, що цей прийом не буде відпрацьовуватися у закладах підготовки правоохоронців. Кастанер відзначив, що у французьких правоохоронців має бути «нульова толерантність» до расизму.

 

Напередодні із урядовцями та парламентаріями зустрівся президент Франції Еммануель Макрон. Він вимагав від міністра внутрішніх справ прискорити роботу з удосконалення кодексу професійної етики правоохоронців.

 

У Франції минулого тижня пройшли масові несанкціоновані демонстрації проти расизму і поліцейського насильства. Протестувальники вимагали справедливого розслідування загибелі у 2016 році під час силового затримання поліцейськими темношкірого француза Адама Треоре.