Зеленський готовий побороти контрабанду без кави і лосося

18:00, 03.06.2020
Зеленський готовий побороти контрабанду без кави і лосося

Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Хмельниччину згадав контрабандні каву, хамон і лосось. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський прогнозує, що побороти контрабанду швидко не вдасться, тому резонанс від цієї боротьби «штормитиме» Україну щонайменше 2-3 роки.

 

Попри складність боротьби з контрабандою, глава держави налаштований рішуче і наводить для прикладу перші успіхи на Закарпатті.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Зеленський заявив під час зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькій області в середу.

 

Під час зустрічі бізнесмени Хмельниччини вказали на несумлінну конкуренцію з боку «сірих» та «чорних» імпортерів, з якими важко конкурувати «білим» українським виробникам, які сплачують всі податки.

 

У відповідь на це Зеленський наголосив, що влада не дозволить контрабандистам диктувати свої умови.

 

Президент зазначив, що на Закарпатті поставив головою облдержадміністрації  «офіцера СБУ, людину, яку бояться, і стороною обходять місцеві великі контрабандисти». Тому що будь-якого іншого керівника ОДА, мовляв, «купують або залякують місцеві еліти».

 

За словами Зеленського, операція нового голови Закарпатської ОДА щодо контрабандистів спрацювала: в результаті виявилося, що в скупченні з десятків автомобілів на кордоні було десь близько 5 машин "змовників", а всі інші зрозуміли, що ніхто нікого не пропустить.

 

"І таке буде в найближчі 2-3 роки, будуть вони "штормити" цю країну. Так воно буде. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і в певний час у нас з вами не буде кави, лосося, хамона, то переживемо цей час, але покажемо їм, що не буде іншого, немає іншого шансу, як поламати їм хребет. Або давайте їх пропускати", - сказав глава держави.

 

 

Як повідомляла «УМ», 31 травня водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною через посилення перевірок.

 

За даними Закарпатської ОДА, водії мікроавтобусів, окрім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення. Деякі з них відмовляються письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю.

 

Після прибуття на місце події голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова та голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, перевізники пішли на компроміс і почали  оформлення митних платежів і згодом робота пункту пропуску була розблокована.