Юрій Педос став радником голови Нацполіції після стрілянини у Броварах

16:56, 01.06.2020
Юрій Педос став радником голови Нацполіції після стрілянини у Броварах

Скандально відомий генерал Юрій Педос виявився цінним кадром для керівництва Нацполіції.

Скандально відомий екскерівник поліції Вінниччини Юрій Педос, який втратив посаду через те, що у стрілянині у Броварах брали участь працівники охоронних фірм з Вінниці, не довго перебував без посади: його призначено радником голови Нацполіції Ігоря Клименка.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив журналістам сам керівник Нацполіції Клименко у Вінниці в понеділок.

 

«Генерал Педос призначений радником голови Національної поліції і буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-центрального округу», - сказав Ігор Клименко.

 

За його словами, стосовно решти працівників апарату Главку поліції Вінниччини, які разом із Педосом були відсторонені і звільненні після подій у Броварах 29 травня, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена, і ми цю інформацію теж доведемо».

 

                                                                                    Юрій Педос. 

 

Зауважимо, що якщо Педоса було відсторонено від виконання обов’язків керівника поліції Вінницької області, то його заступника - начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби - звільнено із посад.

 

Як зауважили у Міністерстві внутрішніх справ, причиною таких управлінських рішень стали грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів.

 

Як повідомляла УМ,  вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участі сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Поліція повідомляла про 10 затриманих. За даними джерел ЗМІ, частина із тих, хто влаштував перестрілку, місцеві, частина – із Вінницької області. 

 

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною ранкової стрілянини у місті стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.

 

Президент Зеленський порівняв розбірки у Броварах із 90-ми, а міністр МВС Аваков заспокоював українців, що "всі сидітимуть в тюрмі".  За словами Авакова, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула Києва.

 

Екскерівник обласної поліції Вінниччини Юрій Педос зазнав скандальної слави, адже не лише симпатизував УПЦ МП, а й усіляко протидіяв юридичній реєстрації документів про зміну конфесійної приналежності низкою релігійних сільських громад області.

 

«УМ» також повідомляла, що службове розслідування Нацполіції раніше підтвердило факт, що настоятель храму УПЦ МП, який розташований на території Главку поліції Вінниччини (!), протоієрей Сергій Гудзенко роками отримував зарплатню по лінії Нацполіції як працівник правоохоронних органів.