Трамп заборонив вченим з Китаю в'їзд у США

11:36, 30.05.2020
Трамп заборонив вченим з Китаю в'їзд у США

Адміністрація Дональда Трампа неодноразово заявляла, що Китай міг запобігти поширенню коронавірусу ще в Ухані.

Дональд Трамп ввів заборону на в'їзд у Сполучені Штати вчених та аспірантів з Китаю. Американський президент побоюється, що Китай може використовувати вчених, аби красти у США інтелектуальну власність.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у бюлетені, опублікованому Білим домом.

 

Дональд Трамп стверджує, що зробив це, аби захистити інтелектуальну власність і технології Сполучених Штатів. Американський лідер побоюється, що Китай може використовувати вчених для крадіжки надбань США.

 

У документі наголошується, що Сполучені Штати є провідним новатором технологій нового покоління, зокрема у військовій справі.


Відповідно до документа, в'їжджати у країну не можуть громадяни КНР, які пов'язані з організаціями з реалізації або підтримки стратегії Китайських військово-цивільних технологій.


Виняток – студенти, які прибувають на законних підставах.


Адміністрація Дональда Трампа неодноразово заявляла, що Китай міг запобігти поширенню коронавірусу ще в Ухані.

 

На думку Трампа, офіційний Пекін не давав правдивої інформації щодо COVID-19.

 

Глава Білого дому навіть припустив, що Вашингтон може розірвати офіційні відносини з Пекіном. Це допоможе зекономити 500 мільярдів доларів.
Також США запровадили санкції проти 33 китайських компаній.

 

Як повідомляла УМ, раніще Дональд Трамп оголосив, що країна розриває відносини із Всесвітньою організацією охорони здоров'я. У листі Трамп дав ВООЗ 30-денний термін, аби та «суттєво покращила ситуацію». В іншому випадку, за його словами, ВООЗ ризикувала втратити мільйони доларів фінансування та членство США загалом.