Києво-Печерська лавра відкрилась після спалаху коронавірусу

13:27, 25.05.2020
Києво-Печерська лавра відкрилась після спалаху коронавірусу

Києво-Печерська лавра була закрита на карантин з 13 квітня по 25травня.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, де було зафіксовано спалах коронавірусу, з 25 травня скасувала карантин.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ на своєму сайті.

 

Зазначається, що з цього дня вхід до монастиря не охоронятиметься представниками поліції.

 

"Життєдіяльність лаври відбувається відповідно до тих норм, які визначені Кабінетом міністрів. Зокрема, з його рішення про проведення богослужінь під час другого етапу послаблення карантину з 22 травня при обов’язковому дотриманні дистанції між віруючими. На кожних 10 квадратних метрів повинна бути присутня не більше ніж одна людина", – йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, Києво-Печерська лавра (УПЦ МП) з 13 квітня була закрита на карантин через спалах там коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський переклав на уряд Шмигаля питання надання або розірвання оренди такого об'єкту державної власності, як Києво-Печерська лавра.  

 

Саме московське попівство тривалий час ігнорувало пандемію, аж доки на карантин не було закрито Києво-Печерську лавру, а також Іонінський і Голосіївський монастирі РПЦ у Києві.

 

Згодом на коронавірус захворів категоричний противник проголошення автокефалії Православної церкви України, митрополит Тернопільський і Кременецький РПЦ в Україні Сергій (в миру - Борис Генсіцький), якого нині лікують в Олександрівській лікарні у Києві.

 

Святогірська і Почаївська лаври нині також перебувають у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, чільники якої закликали своїх вірян приходити на Великодні служби Божі, всупереч чинним обмеженням через поширення нового коронавірусу.