Уряд вводить адаптивний карантин на місяць з 22 травня

17:17, 20.05.2020
Уряд вводить адаптивний карантин на місяць з 22 травня

Кабмін вводить певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах.

Члени Кабінету міністрів одностайно підтримали пропозицію міністра охорони здоров’я Максима Степанова про введення адаптивного карантину в Україні  з 22 травня до 22 червня.

 

Відповідне рішення Урядом ухвалено сьогодні. 

 

Нова постанова продовжить також дію постанови Кабміну від 11 березня (№211). Її доопрацюють впродовж середи.

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що "завтра цю постанову потрібно опублікувати".

 

"Що змінюється? Ми вводимо певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах. А саме: інцидентність – середня кількість випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 7 днів – яка має складати менше 12-ти осіб на 100 тисяч населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше 50%; кількість тестування методом ПЛР та ІФА повинна складати більше 12-ти на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів",- сказав Степанков.

 

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії ТЕБ та НС (комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – ред.).

 

"У нас вводиться 5 етапів. Зараз ми знаходимося на першому етапі, з 22 травня ми пропонуємо запровадити другий етап, кожен етап – це 10 днів"", - підсумував Степанков.

 

Окрім цього, Кабінет міністрів прийняв рішення відкрити метро в Україні з 25 травня. 

 

Так, робота транспорту в Україні поступово відновлюватиметься вже з 22 травня.

 

Обов’язкові вимоги безпеки залишаються незмінними:
▪️ масочний режим;
▪️ температурний скринінг працівників;
▪️ постійна дезінфекція транспорту.

 

Як повідомляла УМ, кабінет міністрів дозволив відкриття закладів дошкільної освіти з 25 травня. Рішення було прийнято в рамках послаблення карантинних обмежень в Україні у травні. Однак, у Києві садки не працюватимуть.