Київ не відкриватиме дитячі садки в травні - Кличко

16:02, 20.05.2020
Київ не відкриватиме дитячі садки в травні - Кличко

Кличко вважає, що садочки не повинні стати новими осередками захворювання.

Кабінет міністрів дозволив відкриття закладів дошкільної освіти з 25 травня. Рішення було прийнято в рамках послаблення карантинних обмежень в Україні у травні.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

 

Так, з 22 травня дозволяється проведення спортивних заходів до 50 осіб та без глядачів, проведення релігійних заходів з дотриманням дистанції, рух міського, приміського та внутрішньообласного транспорту та діяльність у готелів.

 

Однак, міський голова Києва Віталій Кличко  наголосив, що дошкільні заклади та школи в столиці відкриються не раніше, ніж через 10–14 днів після рішення уряду.

 

"Міська влада затвердила регламент підготовки садочків та шкіл для відкриття після карантину. Ми користувалися рекомендаціями наших колег із Китаю Південної Кореї, які розробили максимальні заходи безпеки в дитячих закладах", – розповів Кличко на брифінгу.

 

За його словами, регламент передбачає чітку черговість заходів та суворе дотримання санітарних норм.

 

"Підкреслю: з моменту, коли уряд дозволить розпочати процес відкриття закладів освіти, нам потрібно буде приблизно два тижні. Щоб ретельно підготувати школи та садочки до відновлення роботи", – сказав мер.

 

За словами міського голови, цей час потрібний для того, щоб створити безпечні умови для дітей.

 

"У закладах освіти вже перевіряють працівників на можливе захворювання. Проводять також інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах та дій у випадках виявлення інфікованих. Освітні установи закуповують миючі засоби та дезінфектори, інші необхідні матеріали.  І дуже важливо: батьки теж повинні свідомо ставитися до ситуації, в якій працюватимуть садочки та школи. І надавати правдиву інформацію про стан здоров’я своїх дітей та інших членів родини", – розповів Кличко.

 

Він наголосив, що садочки не повинні стати новими осередками захворювання. 

 

Як повідомляла УМ, сьогодні Володимир Зеленський з нагоди першої річниці президенства провів пресконференцію для ЗМІ. Насамперед, він повідомив про пріоритети під час карантину і в боротьбі з коронавірусом.