Москва закидає Зеленському цензуру через «Вконтакте» і «Одноклассники»

21:07, 15.05.2020
Москва закидає Зеленському цензуру через «Вконтакте» і «Одноклассники»

Міністерство закордонних справ РФ вважає, що рішення президента України Володимира Зеленського продовжити заборону на російські сайти і соцмережі в Україні є актом цензури.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявили у російському дипломатичному відомстві в п’ятницю.

 

"Вчергове українське керівництво продемонструвало на практиці, що не збирається переглядати дискримінаційну і протиправну політику щодо російських медіа-ресурсів. Розцінюємо цей крок як акт прямої цензури, спрямований на зачистку інформаційного простору країни від альтернативних точок зору", - наголошують дипломати РФ.

 

Мало цього, російське МЗС назвало рішення Зеленського свавіллям і звинуватило Україну в тому, що на її території "журналістська діяльність давно пов'язана з ризиком для життя і свободи".

 

У зовнішньополітичному відомстві Росії стверджують, що "київська влада веде послідовну політику репресій щодо ЗМІ". І навіть закликають міжнародні структури, зокрема, представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, відреагувати належним чином.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський підписав відповідний указ, яким продовжив заборону в Україні на російські соціальні мережі "Вконтактє" та "Однокласнікі", а також на "Яндекс", "Яндекс.Украина", "Mail.ru", "Лабораторію Касперського", "Доктор веб" та ін.

 

Раніше відповідну постанову із закликом продовжити заборону на пропагандистські ресурси Кремля ухвалила Верховна Рада.