ЗНО розпочнеться 25 червня

15:55, 12.05.2020
ЗНО розпочнеться 25 червня

З 6 по 18 травня можна змінити місце складання ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в Україні цього року відбудеться з 25 червня по 17 липня.

 

Як інформує УМ, про це заявила виконувач обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі одного з телеканалу.

 

“Плануємо проведення ЗНО, починаючи з 25 червня до 17 липня”, — сказала Мандзій.

 

З її слів, перед цим, 15-17 травня, має бути проведено пробне ЗНО.

 

Мандзій заявила, що у МОН працюють над алгоритмом дій, як має відбуватися ЗНО з урахуванням епідеміологічної ситуації. Цей алгоритм дій повинен затвердити державний санітарний лікар.

 

Нагадаємо, раніше у МОН повідомили що в Україні з 6 по 18 травня можна змінити місце складання ЗНО, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши своє місце перебування.

 

“Учні шкіл-інтернатів, закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, які на час карантину поїхали додому в іншу область або на велику відстань від свого закладу освіти, можуть мати незручності з доїздом до населеного пункту, вказаного ними раніше під час реєстрації. Тому ми даємо їм можливість скласти тестування в найближчому до них пункті проведення ЗНО”, - повідомили в МОН.

 

Зазначається, що змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.

 

Як повідомляла УМ, під час вступної кампанії-2020 студенти-контрактники зможуть дистанційно подати всі пакети документів, включно з оригіналами. При цьому для абітурієнтів, які будуть зараховані на бюджетні місця, буде продовжено період прийому.