Головний лікар станції швидкої допомоги Івано-Франківська помер від коронавірусу

12:54, 10.05.2020
Головний лікар станції швидкої допомоги Івано-Франківська помер від коронавірусу

В Україні за минулу добу зафіксовано 522 нових випадки коронавірусу

Помер головний лікар Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Ігор Ковалюк, у якого раніше було діагностовано COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у Facebook.

 

 "Сьогодні відійшов у вічність головний лікар Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Ігор Ковалюк",- сказав мер.

 

Мер не вказав причини смерті.

 

Однак, як пише місцеве видання "Галка", 4 травня під час Facebook-трансляції Марцінків повідомляв, що головний лікар Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги перебуває у важкому стані з діагнозом COVID-19.

 

"Маємо двох важких пацієнтів, серед них керівник франківської станції швидкої допомоги. Його стан стабілізувався, але залишається важкий. Ці хворі на кисневій терапії", - повідомляв мер.

 

В Україні за минулу добу зафіксовано 522 нових випадки коронавірусу, всього з початку епідемії – 15 232.

 

У Києві за минулу добу зафіксовано 34 випадки коронавірусу та 3 летальних випадки.  Із виявлених за останню добу випадків два – у медпрацівників. Із 34 нових хворих 23 жінки віком від 22 до 79 років та 11 чоловікiв віком від 22 до 74 років.

 

До лікарень столиці госпіталізували 15 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів. Загалом станом на 10 травня у столиці 1805 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. 37 випадків – летальні.

 

Одужали минулої доби четверо мешканців Києва. Всього в столиці коронавірус подолали 138 людей.

 

"Зазначу, що останнім часом найбільша динаміка захворюваності – в Дарницькому та Деснянському районах столиці. Ці райони – густонаселені, і чимало людей не дотримуються правил безпеки", - написав мер Києва Віталій Кличко в Telegram.