У Прип'яті затримали трьох сталкерів

09:46, 03.05.2020
У Прип'яті затримали трьох сталкерів

Затримані у місті Прип'ять сталкери планували провести в зоні ЧАЕС травневі свята.

Троє сталкерів вирішили відпочити у «мертвому місті» Прип’ять, що у Чорнобильскій зоні відчуження на травневі свята. Втім, провели у покинутій квартирі не більше доби і були затримані бійцями спецпідрозділу Нацгвардії «Омега».

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Нацгвардія.

 

Сталкерів було затримано в покинутій багатоповерхівці міста Прип’ять у суботу, коли гвардійці шукали на місцевості можливих паліїв, причетних до підпалів у Чорнобильській зоні.

 

«Проводячи пошукові заходи у даному квадраті ми звернули увагу на силует людини у вікні покинутої багатоповерхівки. Я надав команду очепити будівлю. Піднявшись на 13-й поверх, в одній з квартир ми затримали трьох осіб. Помітивши нас, вони почали збирати речі та намагалися втекти. Зі слів затриманих, вони вирішили відзначити травневі свята поїздкою до Чорнобильської зони», - розповів командир пошукової групи бійців спецпідрозділу «Омега» Північного ОТО Нацгвардії.

 

Затриманих передали слідчо-оперативній групі районного відділку Національної поліції ЧАЕС в Київській області для подальшого з’ясування обставин незаконного проникнення до Чорнобильської зони відчуження.

 

Попередньо їм інкримінують ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення), а що перебачено штраф.