Венедіктова дослідить звідки в Епіцентрі маски з Китаю

08:26, 01.05.2020
Венедіктова дослідить звідки в Епіцентрі маски з Китаю

Ірина Венедиктова вирішила дослідити придбання масок "Епіцентром" лише після питання телеглядача.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова вирішила дослідити і вивчити скандальну ситуацію із  захисними масками, які продають в мережі компанії «Епіцентр» після доставки гуманітарного вантажу з Китаю.

 

Пані Венедіктова пообіцяла це зробити лише після того, як її запитали про маски і «Епіцентр», яким володіє народний депутат Олександр Герега, телеглядачі у прямому етері. Мовляв, до яких пір ГПУ не помічатиме ці спекуляції.

 

Як інформує «Україна молода», реагуючи на питання глядача, генпрокурорка пообіцяла вивчити ситуацію під час програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

 

«Оскільки це питання, яке реально для громадськості актуальне, резонансне, звичайно ми також будемо його досліджувати і вивчати. Воно повз нас не пройде», - сказала Ірина Венедіктова.

 

Раніше депутат Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам Ради з пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення у його компанії "Епіцентр К".

 

У своїх листах він вказав, що ці товари доставлені в Україну літаком "Мрія". Лист до Кличка був надрукований на депутатському бланку. За законом народні депутати не можуть поєднувати роботу у ВР з бізнесом, оскільки отримують заробітну плату від держави.

 

Тиждень тому, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 "Мрія" з медичним вантажем. Літак у Києві зустрічали президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владисдлав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Загалом "Мрія" привезла 103 тони медичного вантажу.

 

Тоді Зеленський заявляв, що "наша "Мрія" привезла в Україну 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту".

 

Окремі депутати попросили НАБУ і НАЗК розібратися, чому «Епіцентр» продає маски та інші засоби індивідуального захисту, які прилетіли літаком «Мрія» з Китаю», як гуманітарний вантаж.

 

Пізніше в Офісі президента повідомили, реагуючи на скандал з Герегою, що на літаку "Мрія", який доставляє в Україну медичні товари, частина вантажу була гуманітарною, а частина закуплена за кошти комерційних структур.