Каховку на Херсонщині закрили на карантин

09:10, 29.04.2020
Каховку на Херсонщині закрили на карантин

У місті встановили карантинні мобільні блокпости та перекрили дороги бетонними блоками.

Коронавірус у Херсонській області став причиною закриття на карантин ще одного населеного пункту. Цього разу через спалах коронавірусу вирішили закрити місто Каховка.

 

Рішення про закриття міста на карантин було прийнято на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

 

Про це повідомляє поліція Херсонської області у Facebook.

 

"Сьогодні регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про закриття м. Каховка на карантин. У місті виявлені 22 лабораторно підтверджені випадки COVID-19",- зазначено в тексті.

 

Від 29 квітня у місті запровадили тимчасові обмеження та додаткові заходи дезінфекції. 

 
Коронавірус на Херсонщині. Карта: Нацполіція

З 8 години ранку середи до 6 ранку 4 травня Каховка буде закрита на в’їзд-виїзд. До міста зможуть в’їхати лише мешканці Каховки та спецрейси, забезпечують перевезення співробітників об’єктів критичної інфраструктури. 

 

У місті встановили карантинні мобільні блокпости та перекрили дороги бетонними блоками. 

 

Поліція зазначає, що правоохоронці контролюватимуть дотримання громадянами карантинних заходів шляхом цілодобового патрулювання. 

 

Як повідомляла УМ, 25 квітня місто Олешки, а також села Ліві Солонці Олешківського району та Малі Копані Голопристанського району Херсонської області закрили на карантин через збільшення випадків коронавірусу.

 

Зауважимо, що «Україна молода» першою із загальноукраїнських ЗМІ повідомила про відчай сільгоспвиробників у Великих Копанях, які ще 14 квітня тонами викидали на смітник або віддавали свиням городину, яку не могли продати.

 

До речі, саме 14 квітня уряд припускав можливість відкриття продовольчих ринків, але так і не скасував заборону на їхню роботу в умовах карантину.

 

Після цього ринок у Великих Копанях запрацював, а протестувати почали й інші фермери та працівники гуртових ринків не лише Херсонщини, але й сусідніх областей. Нова акція сільгоспвиробників, які перекрили Антонівський автомобільний міст під Херсоном в неділю і висипали на дорогу кілька ящиків огірків, привернула увагу вже багатьох ЗМІ країни.

 

Ці акції фермерів привернули увагу багатьох українців, які не можуть купити городину за доступними цінами, тим більше, що у суперемаркетах переважають імпортні овочі. Тож, як бачимо, влада змушена була піти на поступки.