Шмигаль прогнозує пік пандемії коронавірусу на початку травня

21:17, 20.04.2020
Шмигаль прогнозує пік пандемії коронавірусу на початку травня

Денис Шмигаль під час наради щодо подолання епідемії. (Фото з урядового порталу)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив прогноз Кабіміну, згідно якого пік захворюваності на COVID-19 очікується в Україні вже за кілька тижнів – на початку травня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це прем’єр Шмигаль доповів президенту Зеленському під час традиційної наради щодо подолання епідемії коронавірусу в понеділок.

 

«Кабінет Міністрів України очікує піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на початку травня. Після його проходження почнуть упроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки», - наголосив пан Шмигаль.

 

Під час наради глава держави і представники уряду детально обговорили виплати лікарям та медичному персоналу, який нині задіяний у боротьбі з поширенням хвороби. Додаткові виплати медпрацівникам обіцяють наприкінці квітня, коли медики отримають основні зарплати.

 

Також в уряді пояснили причини затримки одержання даних щодо кількості заражених коронавірусом із семи областей. За версією чиновників,  в одному з регіонів відбулася технічна помилка, десь перезавантажували обладнання, але в цілому на Великдень багато українців з підозрілими симптомами вирішили не звертатися до лікарів.

 

В уряді пообіцяли, що всі дані пізніше обов’язково будуть включені до загальної статистики.

 

Як повідомляла «УМ», сім областей не подали дані щодо коронавірусу за минулу добу, 19 квітня.

 

Президент Зеленський подякував українцям за святкування Великодня в режимі онлайн і дотримання карантину.