Поминальні дні перенесено, кладовища у Києві будуть зачинені

13:55, 14.04.2020
Поминальні дні перенесено, кладовища у Києві будуть зачинені

Великдень православні відзначають три дні.

Як відомо, Великдень православні відзначають три дні. Через 5 днів після цієї дати починаються поминальні дні, які в народі називають гробками, проводками або батьківськими днями.

 

Вшанування померлих перенесли на 6 червня. Це погодила Київська міська державна адміністрація з церквами. Усі кладовища Києва будуть закриті у поминальні дні, які припадають на перший тиждень після Великодня. 

 

За даними УМ, таке рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій столиці.

 

"Підкреслюю, що в поминальні дні всі кладовища міста за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій будуть закриті... Поминальні дні перенесено на 6 червня", - сказав мер столиці Віталій Кличко на брифінгу у Києві.

 

У святкові дні – з четверга 16 квітня до понеділка 20 квітня – буде посилено контроль на блокпостах на в'їздах до Києва. Як повідомив Кличко, вводиться обов'язкова термометрія для водіїв та пасажирів транспорту, що прямує в столицю. Це стосується автобусів, вантажно-пасажирського, легкового транспорту, що перевозить трьох людей, включно з водієм.
 

 

Як повідомляла УМ, всеукраїнська рада церков домовилася, що богослужіння у всіх храмах України всіх без винятку конфесій відбуватимуться виключно за участю священнослужителів. На Великдень служби в храмах відбуватимуться без прихожан: паски освячуватимуть на вулиці Великодні кошики освячуватимуть на вулиці. А для того, щоб до служби змогли долучитися прихожани, будуть онлайн-трансляції.