У Брюсселі вгамували розлючену молодь водометами: 45 арештованих

15:06, 12.04.2020
У Брюсселі вгамували розлючену молодь водометами: 45 арештованих

Поліція не послабила присутність сил і засобів у проблемному районі Андерлехт в Брюсселі одразу після вгамування натовпу.

Загибель 19-річного хлопця, який тікав від поліції на скутері, розлютила молодь у Брюсселі в ніч на неділю.

 

Попри карантин велика кількість молоді вийшла на вулиці столиці Бельгії і почала закидати поліцію камінням та палити поліцейські авто.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють бельгійські і європейські ЗМІ у неділю.

 

Молодь вступила у зіткнення з поліцією після того, як один молодий чоловік загинув під час спроби уникнути контролю з боку поліції у брюссельському районі Андерлехт. Масові заворушення виникли, головним чином, навколо станцій метро Clemenceau та Place du Conseil, де розташована місцева мерія Брюсселю.

 

 

Відомо, що 19-річний молодий чоловік на скутері був зупинений поліцією для перевірки особи, а загинув під час зіткнення з іншою поліцейською машиною, коли намагався втекти на своєму транспортному засобі від поліції по зустрічній смузі руху.

 

Прокуратура Брюсселя наразі веде розслідування цієї трагедії.

 

Інцидент призвів до виходу на вулиці великої кількості молоді, незважаючи на обмежувальні заходи, що пов’язані зі сплеском коронавірусу. У відповідь була збільшена присутність поліції на місці події.

 

Молодь почала закидати поліцію камінням, та відповіла застосуванням кийків та водометів. В результаті безладів кілька поліцейських машин були підпалені.

 

На одному із відео, що поширено у соціальних мережах, видно, як людина у масці зробила кілька пострілів у повітря зі зброї, що була викрадена з одного з таких поліцейських автомобілів.

 

Родина загиблого молодого чоловіка на ім’я Аділ закликала молодь до спокою.

 

Станом на ранок неділі ситуація вщухла, хоча в «проблемному» районі Брюсселя зберігається посилена присутність поліції, включаючи поліцейські водометні машини.

 

Наразі поліція арештувала 45 молодиків, які брали активну участь у безладах.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні у Сибіру, в місті Ангарськ спецпризначенці придушили масовий бунт в'язнів у колонії суворого режиму.