Тернопіль не вводитиме комендантську годину

13:54, 10.04.2020
Тернопіль не вводитиме комендантську годину

Мер Тернополя також наголосив про припинення діяльності ломбардів, будівельних підприємств, будмагазинів.

В найближчі дні, у Тернополі не будуть вводити комендантські вихідні. Однак через зростання кількості заражених поліція буде посилено контролювати дотримання карантинних обмежень. Влада просить тернополян дотримуватись правил карантину.

 

Як повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал під час засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, на дачі, городи – можна виїжджати автомобілем, але не більше двох осіб – один на передньому сидінні, другий – на задньому. Виняток – в автомобілі їде сім’я. Суто по дві людини в авто – це також має рекомендаційний характер задля безпеки громадян, наголошують у патрульній поліції. Штрафів за це не передбачено.

 

Мер Тернополя також наголосив про припинення діяльності ломбардів, будівельних підприємств, будмагазинів.

 

"Хіба, можемо говорити про доставку додому чи гуртовий продаж – вони потрібні, скажімо, для ліквідації аварійних ситуацій", - сказав Сергій Надал.

 

Під час засідання штабу піднімали питання закупівлі додаткової партії тестів на коронавірус і забезпечення доставки кисню для Тернополя. Наразі його постачають зі Львова.

 

"Якщо в сусідньому обласному центрі кількість хворих збільшуватиметься, нам можуть відмовити", - сказав мер.  Тому Сергій Надал наголосив на необхідності придбання обладнання для власного виробництва кисню, а також про його запас.

 

Водночас, на Закарпатті  і Волинській області прийняли рішення про введення максимального обмеження пересування в області з 13 години суботи, 11 квітня, до 6 ранку понеділка, 13 квітня.

 

“Щоб стримати поширення інфікування коронавірусом, на цих вихідних в області ми посилюємо заходи безпеки. Регіональна комісія прийняла рішення про введення максимального обмеження пересування. Це означає, що починаючи із 13-ї години суботи, 11 квітня, до 6-ї години ранку понеділка, 13 квітня, люди не виходитимуть з дому,” - заявив в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

 

У ці дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі, службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії.


“Штрафів у 17 тисяч гривень порушникам карантину уникнути не вдасться”, - наголосив він.

 

Також Гетманенко зазначив, що у містах проводитимуть санітарну обробку протягом усіх вихідних.

 

Богослужіння відбуватимуться у режимі відеотрансляції.

 

"Починаючи з 11 квітня, у вихідні дні в області вводиться режим максимального обмеження пересування. Зокрема, з 13:00 суботи до 06:00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь", - йдеться у повідомленні Волинської ОДА.

 

 

Як повідомляла УМ, інформацію про ймовірне введення комендантської години у декількох західних регіонах поширив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він уточнив, що уряд розглядає введення таких обмежувальних заходів у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях з 13:00 суботи до 6:00 понеділка, тобто упродовж вихідних.