Кива отримав підозру через бійку в ресторані «Моссо»

11:29, 05.04.2020
Кива отримав підозру через бійку в ресторані «Моссо»

Ілля Кива підозрюється у заподіянні ушкодження ветерану АТО Михайлу Майману.

Слідчі прокуратури оголосили підозру в умисному заподіянні важкого тілесного ушкодження скандально відомому народному депутатові від «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киві. Йдеться про напад на чоловіка у ресторані «Моссо» в центрі Києва.

 

Процедура оголошення підозри відбулася в Офісі генпрокурора куди Ілля Кива прийшов у інших справах ще 3 квітня.

 

Як повідомив журналістам керівник одного з департаментів Офісу генпрокурора Олександр Панов, раніше народний депутат від ОПЗЖ усіляко уникав спілкування зі слідчими і відмовлявся отримати в руки будь-яке повідомлення або розписуватися у повідомленні про підозру. Тож йому оголосили це повідомлення під відеозапис.

 

За словами Панова, після цього Киву неодноразово викликали в ДБР для вручення підозри — зокрема, 28 лютого та 2 березня, однак той так і не з’явився. Також у прокуратурі намагалися через суд змусити Киву прийти для вручення підозри, однак судді відмовили слідчим у цьому.

 

Тоді Киву спробували викликати для вручення підозри ще раз в понеділок, 6 квітня. Однак оголосити підозру йому вдалося 3 квітня, коли Кива сам прийшов у Офіс генерального прокурора.

 

Сам Кива пояснив пресі, що прийшов на Різницьку, щоб поцікавитися у новопризначеної генпрокурорки Ірини Венедіктової, чому вона, перебуваючи уже два тижні на займаній посаді, «не виписує і не підписує підозри злочинцю Порошенкові».

 

«Ту підозру, про яку вона неодноразово усім заявляла, коли була керівником ДБР, і звинувачувала Рябошапку у бездіяльності та саботажі, – заявив Ілля Кива. - Нагадаю, що Венедіктова говорила всій країні, що документи щодо Порошенка були давно зібрані, а єдина перешкода – позиція колишнього генерального прокурора Рябошапки».

 

Обранець також вважає, що у відповідь отримав «помсту влади по відношенню до нашої партії, до нашої позиції, до нашої опозиції». Мовляв, навіщо було вручати підозру 3 квітня, коли він планував прийти до прокуратури 6 квітня, згідно з отриманою повісткою. 

 

Після удару ветерана Маймана у відповідь нардеп Кива (у білій футболці) ледь втримався на ногах. 

 

Як повідомляла «УМ», 22 січня 2020 року в ресторані "Моссо", в Києві, сталася бійка між нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою та іншим гостем закладу, ветераном АТО Михайлом Майманом. На відеозаписах ресторану видно, як Кива підійшов і несподівано вдарив ветерана головою у ніс, але отримав миттєвий удар у відповідь.