Коронавірус: Італія та Іспанія випередили Китай за кількістю смертей

10:20, 26.03.2020
Коронавірус: Італія та Іспанія випередили Китай за кількістю смертей

Багато жителів Іспанії досить легковажно ставляться до загальнонаціональних обмежувальних заходів.

Від коронавірусної хвороби у світі померли 21 276 осіб, одужали – 114 012. Усього зареєстровано 470 973 випадки зараження COVID-19.

 

Такими є дані центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу

 

З часу поширення короновірусної хвороби в Італії від неї померли 7503 людини, в Іспанії – 3647.

 

Слід зазначити, що у Ломбардії, яка стала епіцентром епідемії в Італії, кількість нових хворих продовжує зменшуватися. Протягом останніх 24 годин захворіли 1643 людини, що є найменшим показником за останній час.
 
 
Всього у Ломбардії зареєстровано понад 32 тисячі хворих. Протягом попередньої доби було зареєстровано 1942 діагностованих хворих, що вважали позитивним показником для цього регіону. За добу в Ломбардії померло 298 людей, що також далеко від пікових значень. У минулу суботу у цьому регіоні за одну добу померло 546 людей.
 
 
У низці інших регіонів захворюваність зросла, але у жодному з них наразі не демонструє пікових значень, подібних до ломбардійських.
 

Уряд Італії ухвалив рішення карати порушників обмежувальних заходів штрафом у розмірі від 500 до 3000 євро, повідомляє Ansa.

 

Крім того, передбачається "припинення комерційної діяльності на строк від 5 до 30 днів" в разі порушення зобов'язань, передбачених для компаній.

 

"Ми схвалили прийняття декрету, який також реорганізує дисципліну заходів, які ми приймаємо на цьому надзвичайному етапі. Наша структура не передбачала такого роду надзвичайної ситуації", - сказав прем'єр-міністр Джузеппе Конте.

 

"Цим рішенням ми більш точно і прозоро врегулювали відносини між урядом і парламентом. Ми очікуємо, що кожна ініціатива буде направлятися президентам палат, і я буду звітувати кожні 15 днів", - додав він.

 

Конте також заявив, що питання щодо продовження надзвичайного стану в країні до 31 липня не розглядається. "Це тільки теорія, але я вірю, що все закінчиться раніше", - сказав він.

 

Водночас в Іспанії, як пише El Pais. низка муніципалітетів запровадила додаткові обмеження, щоб уникнути зростаючих спроб обійти вимоги перебування вдома для запобігання поширенню коронавірусу.

 

Зазначається, що в багатьох невеликих містах ще не зафіксували заражень коронавірусом, тому багато місцевих жителів досить легковажно ставляться до загальнонаціональних обмежувальних заходів.

 

Так, у містечку Бенаохан запровадили обмеження на виїзд без обґрунтування медичними потребами, оскільки багато людей почали виїжджати до міста Ронда за 16 кілометрів, пояснюючи поліції, що їдуть за покупками.

 

Муніципалітет також встановив обмеження на роботу місцевих магазинів, які відкриті тільки з 7 ранку і до 15.00, щоб люди перестали по десять разів ходити за покупками, купуючи по одному товару за похід.

 

В іншому містечку Еррера дель Дуке, в провінції Бадахос ситуація подібна. "Люди приходять по хліб, потім по м’ясо… двічі або тричі за ранок" - каже менеджер місцевого супермаркета.

 

Така поведінка змусила місцеву владу встановити обмеження і заборонити покупки на суму менше 30 євро.

 

У севільському регіоні Альхарафе власники домашніх тварин міста Оліварес з минулого понеділка строго виконують розклад прогулянок. Муніципальна угода обмежує час вигулів хатніх улюбленців 7 і 11 годинами ранку, 14 і 16 годинами дня і 20 і 23 годинами вечора. Вигул тварин поза цим розкладом карається штрафом у 600 євро.

 

Подібні обмеження щодо домашніх тварин встановили і інші муніципалітети.