У Львові зафіксували перший випадок коронавірусу

21:54, 20.03.2020
У Львові зафіксували перший випадок коронавірусу

заражений весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем.

У Львові виявили перший випадок коронавірусу.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook очільник Львова Андрій Садовий.

 

“Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус COVID-19 у Львові (мешканець Львова, 1950 р.н. 13 березня повернувся з Німеччини). Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві. Матеріали відправлені в Центр громадського здоров‘я України”, — зазначив Садовий.

 

Садовий розказав, що повертаючись з Німеччини чоловік, який сам є лікарем, усвідомлював, що перебуває в групі ризику. Відтак, у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію.

 

Очільник Львова повідомив, що заражений весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів немає, але перебуватиме й надалі під контролем.

 

Як писала УМ, Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець наголосив, що вірус буде ширитися Україною та найважче чекає українців попереду. Він закликав населення дотримуватися правил карантину та звертатися до лікарів при симптомах хвороби.

 

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.