У Раді проведуть позачергове засідання в масках

13:06, 16.03.2020
У Раді проведуть позачергове засідання в масках

Востаннє у Верховній Раді вдягали маски 10 років тому під час спалаху пташиного грипу.

Верховна Рада проведе позачергове засідання у вівторок вранці, 17 березня. Народні депутати працюватимуть в сесійній залі у медичних масках, а надалі цього тижня замість пленарних засідань будуть засідання комітетів.

 

Відповідні рішення ухвалені на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

 

Зокрема, з вівторка, 17 березня, Верховна Рада переходить у комітетський режим – це передбачено змінам и до календарного графіка парламенту.  Однак о 8-й ранку почнеться позачергове засідання Верховної Ради.

 

Комітет із питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування о 14:00 у понеділок повинен розглянути законопроєкт, покликаний допомогти у боротьбі з коронавірусом, який парламентарі мають розглянути на позачерговому засіданні.

 

Парламентські слухання теж відкладаються.

 

Так, депутат від групи "За майбутнє" Дмитро Лубінець заявив, звертаючись до спікера ВР Дмитра Розумкова: "Дмитро Олександрович, на завтра зобов’яжіть усіх депутатів приходити у масках. І всі представники Кабміну, запрошені повинні бути завтра в сесійній залі виключно в медичних масках".

 

Голова Верховної Ради відповів:  "Завтра будуть маски. Вас забезпечать масками. І апарат так само – апарат у цьому плані потурбувався. Будуть забезпечені і працівники апарату. І пройшла дезінфекція зали Верховної Ради, і кулуарів, і цього залу. Треба віддати належне нашому апарату: він відпрацював – дай Бог кожному так працювати".

 

Спікер також повідомив: "У нас є народні депутати, які повернулися з відряджень закордонних, які не досить добре себе почувають – і завтра їх не буде на позачерговому засіданні Верховної Ради. Прошу розглянути на комітеті можливість не враховувати це при нарахуванні заробітної плати народним депутатам".

 

Пан Разумков також закликав усіх нардепів "відкласти будь-які політичні складові" і продемонструвати у ВР "єдину консолідовану роботу щодо тих викликів, які стоять перед нашою державою і не лише перед нашою державою".

 

За словами Разумкова, наразі треба зробити все, що можна зробити на випередження, щоб не виникло того, що ми бачимо наразі з коронавірусом у країнах Азії і Європи.

 

Спікер Ради також додав, що попри обмеження доступу до будівлі ВР усіх, крім нардепів і деяких журналістів, проситиме дозволу запросити на позачергове засідання деяких представників уряду та інших установ.

 

Як повідомляла «УМ», у кулуари Ради не пускають журналістів через коронавірус.