З Італії терміново евакуюють українців

15:21, 14.03.2020
З Італії терміново евакуюють українців

Українці Італії чекають повернення на Батьківщину.

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо евакуації громадян України з Італії через епідемію коронавірусу COVID-19.

 

Про це повідомляє урядовий портал у суботу.

 

«Уряд доручив Міністерству інфраструктури спільно з МОЗ, МЗС та МВС забезпечити невідкладну евакуацію громадян України із зони спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Італійській Республіці», - йдеться у повідомленні.

 

На позачерговому засіданні, 14 березня, Кабінет міністрів також обговорив процедуру вивезення українських громадян. Зокрема, Державна митна служба повинна буде оперативно оформити вантаж членів екіпажу та пасажирів літака, який здійснюватиме евакуацію.

 

Державна прикордонна служба має забезпечити першочергове здійснення контролю під час перетину державного кордону".

 

Як повідомляла «УМ», Україна повністю обмежує пасажирське авіасполучення з 17 березня через спалах нового коронавірусу. Також Україна закриває кордон для іноземців на два тижні.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які вилетіли з України чартерними рейсами у туристичну подорож, повернуться додому згідно розкладу.

 

Інші українці, які не встигнуть повернутися до 17 березня, мають звернутися в Українське консульство. Вони будуть повернуті додому окремими нерегулярними рейсами.

 

За останню добу в Італії кількість хворих на коронавірус збільшилась на 5198, померли 439 особи. Всього в Італії зафіксовано 17 660 випадків інфікування, померло 1266 осіб.

 

13 березня в італійській лікарні померла громадянка України Раїса Малишева, у якої виявили коронавірус COVID-19.