Європарламент переніс розгляд питання про реалізацію мінських угод через коронавірус

10:55, 06.03.2020
Європарламент переніс розгляд питання про реалізацію мінських угод через коронавірус

Пленарне засідання Європарламенту на наступному тижні перенесли в Брюссель зі Страсбурга через ситуацію з коронавірусною інфекцією COVID-19 в Європі - зокрема, це торкнеться розгляду питання про реалізацію "мінських угод".

 

Про це сказано в заяві президента Європейського парламенту Давида Сассолі, розміщеного на сайті ЄП.

 

"Сьогодні о 18:00 я отримав оновлений звіт від медичної служби Європейського парламенту про еволюцію COVID-19, в якому говориться, що ризики для здоров'я вважаються значно вищими, якщо на наступному тижні в Страсбурзі відбудеться пленарне засідання парламенту. На підставі цієї оцінки через форс-мажорні обставини я вирішив, що відсутні необхідні умови безпеки для звичайного переміщення Європейського парламенту в Страсбург для пленарного засідання на наступному тижні", - йдеться у заяві Сассолі.

 

Він повідомив, що поінформував французьку владу і подякував їм за співпрацю.

 

"Пленарне засідання буде проводитися виключно в Брюсселі. Парламент зобов'язується перенести пленарне засідання у Страсбурзі відповідно до договорів", - повідомляється у заяві.

 

Як раніше повідомлялося, Європейський парламент на наступному тижні, 10 березня, запланував розгляд питання про реалізацію "мінських угод".