Бойовики розповсюджують неправдиву інформацію щодо активізації бойових дій - розвідка

14:03, 05.03.2020
Бойовики розповсюджують неправдиву інформацію щодо активізації бойових дій - розвідка

За даними розвідки, бойовики розповсюджують фейкову інформацію щодо можливої активізації бойових дій, заради переконання комісії з Росії у необхідності виділення додаткових коштів.

 

Про це під час брифінгу повідомив речник міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

 

"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ намагається вплинути на висновки комісії, яка прибула з території Росії для перевірки фінансово-економічної діяльності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. При цьому, для переконання комісії у необхідності виділення додаткових російських бюджетних коштів, активізовано розповсюдження фейкових повідомлень про можливу активізацію бойових дій та проводяться заходи, які нібито у подальшому потребуватимуть посилення фінансування", - сказано у повідомленні.

 

Як зазначають у Міноборони, зокрема, з початком роботи зазначеної комісії командуванням російсько-окупаційних військ проведено низку навчань і тренувань, у т.ч. з ліквідації надзвичайних ситуацій, розгортання польових шпиталів для прийому великої кількості поранених та логістичного забезпечення в умовах бойових дій.

 

Напередодні УМ писала, що Росія зосередила на кордоні з Україною майже 90 тисяч військових, велику кількість озброєння та техніки.