Єрмак і Козак обговорили обмін «всіх на всіх»

15:13, 01.03.2020
Єрмак і Козак обговорили обмін «всіх на всіх»

Андрій Ермак і Дмитро Козак зустрілися у Мінську.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся із заступником керівника адміністрації президента РФ Дмитром Козаком у Мінську в неділю. На зустрічі обговорювали питання звільнення утримуваних осіб.

 

Про це повідомляє Офіс президента у неділю.

 

«Під час зустрічі сторони обговорили питання взаємного звільнення утримуваних осіб у форматі «всіх на всіх», про яке домовилися лідери «нормандської четвірки» під час зустрічі в Парижі в грудні 2019 року», - йдеться у повідомленні.

 

Пан Єрмак, зокрема, зазначив про намір провести наступний трек обміну в березні.

 

Учасники зустрічі наголосили на необхідності продовження переговорів для повного виконання домовленостей, досягнутих у ході саміту в нормандському форматі.

 

У переговорах також узяли участь представники української та російської делегацій.

 

Як повідомляла «УМ», 9 грудня у Парижі президент Франції, канцлер ФРН, президент РФ та президент України на нормандському саміті вирішили, що сторони сприятимуть звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх».

 

29 грудня у рамках обміну утримуваними особами бойовики ОРДЛО звільнили 81 українця. У свою чергу, Україна передала 124 особи.

 

15 лютого 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада веде переговори про повернення 200 ув'язнених Росією українців.

 

За даними СБУ, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей незаконно утримуються 184 особи.