Гончарук вважає події у Нових Санжарах наслідком інформаційної війни

11:12, 21.02.2020
Гончарук вважає події у Нових Санжарах наслідком інформаційної війни

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що паніка і протести місцевих мешканців проти розміщення евакуйованих з Китаю громадян є частиною інформаційно війни проти України.

 

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді 21 лютого

 

"Ті події, які вчора відбувалися, на мою думку, є наслідком в тому числі інформаційної війни, яка продовжується щодо нашої країни і з середини, і ззовні. Я передбачаю, що провокації продовжаться. Думаю, що інформаційне поле будуть продовжувати розкачувати, щоб створити паніку, щоб зневірити населення, посіяти серед нас недовіру і розбрат", - зазначив прем’єр-міністр.

 

Гончарук розповів, що вже зараз розганяють історію про те, що "нібито громадянка Китаю, яка 5 днів тому прилетіла в Україну, пробула 4 дні в Києві і виїхала поїздом в Москву, на кордоні з РФ була зупинена, і там нібито виявили якийсь вірус і там нібито вони щось досліджують".

 

Разом з тим він запевнив, що "уряд, і президент, і парламент зробили все від них залежне і достатнє, щоб громадяни, які були евакуйовані, і ті, які знаходять на території України, були у безпеці".

 

За словами Гончарука, наразі "немає жодних підстав для паніки, ситуація під контролем". 

 

Як повідомляла УМ,  літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Україні. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

 

Мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині.

 

Також правоохоронці затримали 24 людини.