Сутички в нових Санжарах: затримано 24 людини

09:02, 21.02.2020
Сутички в нових Санжарах: затримано 24 людини

У четвер, 20 лютого, під час сутичок між поліцією та жителями Нових Санжар, куди привезли на карантин евакуйованих із району поширення коронавірусу, правоохоронці затримали 24 людини.
 

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає "Інтерфакс-Україна".

 

"Під час зіткнень у Нових Санжарах, куди евакуювали українців і іноземців з Китаю, поліція затримала 24 людини", - сказав Клименко на брифінгу після засідання Оперативного штабу уряду.

 

Голова Нацполіції уточнив, що 17 людей затримали вранці, ще 7 - ввечері.

 

Окрім того, повідомив очільник Нацполіції, місцеві жителі створили 5 несанкціонованих блокпостів поблизу санаторію. 

 

"На фініші були створені несанкціоновані барикади. Вони розвели багаття, які мали на меті не допустити працівників поліції і автобуси з людьми на місце дислокації санаторію. Згодом агресія переросла у відкриту агресію, почали кидати каміння і все, що попадалося під руку. Поліція та Нацгвардія вжила всіх заходів, аби попередити, а потім припинити масові заворушення", – розповів Клименко.

 

Додамо, що із епіцентру спалаху коронавірусу, китайського міста Ухань, евакуювали 17 членів української балетної трупи. Симптомів зараження вірусом у них немає, проте "є шок від дороги, негативу та дикості людей".

 

: "Я директор FashionPa Ballet, мої 17 артистів з Кривого Рогу прилетіли з Уханя в Україну. Всі здорові, все добре, температури немає, симптомів немає. Є шок від дороги, негативу і дикості людей.", - написав директор балетної трупи Володимир Богданов у Facebook.

 

Керівник трупи зазначив, що дуже довго погоджували дату евакуації та місце заселення. Коментарі ЗМІ його команда не надавала, щоб не нашкодити тим, хто мав прибути із Китаю.

 

"Я готовий поїхати до своїх людей і провести з ними час на карантині, мені не страшно!", – написав Богданов. 

Як повідомляла УМ,  мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр Зоряна Скалецька житиме з евакуйованими у Нових Санжарах