Зеленський: якщо у справі Шеремета не вистачить доказів – правоохоронці мінімум вибачаться

14:26, 11.02.2020
Зеленський: якщо у справі Шеремета не вистачить доказів – правоохоронці мінімум вибачаться

Президент Володимир Зеленський вважає, що якщо у справі вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета обвинуваченню не вистачить доказів, то правоохоронці як мінімум мають вибачитися.

 

Про це в інтерв’ю сказав Зеленський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

"Якщо це неправда у справі Шеремета, якщо суд вирішить, що обвинувачення не обгрунтоване до кінця і не вистачає доказів, то всі правоохоронці, які цим займалися, вони вибачаться, як мінімум. Вони можуть вибачитися, якщо це була просто помилка, а якщо там були якісь спеціальні речі, то вибаченнями цю справу не закрити", - зазначив президент.

 

За його словами, він не шкодує, що прийшов на презентацію попередніх результатів розслідування: "Є багато фактів, одні з них серйозні , інші слабші. Тому я говорив "вірогідні виконавці", "ймовірні вбивці". Я був дуже радий, що ми зрушили таку серйозну справу".
 
 
 
Як повідомляла УМ, призначено винними: фігурантів «справи Шеремета» суд залишив за ґратами попри відсутність доказів.
 
 

Нагадаємо, Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом до 8 лютого військову медсестру Яну Дугарь, яка є підозрюваною у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва відправив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

 

Як повідомляла УМ, вночі 2 січня у центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - за участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.

 

Правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. 

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

А Юлія Кузьменко подала в суд на МВС

 

24 грудня Апеляційний сфуд міста Києва залишив під вартою підозрювану у причетності до убивства журналіста Павла Шеремета лікаря Юлію Кузьменко.