«Слуги народу» навчатимуться децентралізації в КВЦ «Парковий»

14:47, 05.02.2020
«Слуги народу» навчатимуться децентралізації в КВЦ «Парковий»

Партія "Слуга народу" збирається проводити тренінги для голів об’єднаних територіальних громад на базі КВЦ "Парковий".

 

По це у  Facebook-сторінці написала заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук .

 

"Студентами нашої "школи" стануть не лише народні депутати. 15-16 лютого ми проведемо тренінг для голів ОТГ та депутатів місцевих рад на тему децентралізації.Поговоримо про схожості та відмінності між ОТГ і місцевими радами, що не приходили процес об‘єднання. Розглянемо управлінську структуру громади. Пояснимо місце та роль депутатського корпусу в управлінні регіонами. Окрему увагу приділимо бюджетному процесу та економічному розвиткові громад", - написала вона.

 

За словами Кравчук, на навчання запрошені 470 депутатів місцевих рад та 24 голови ОТГ, які були обрані від партії "Слуга народу" у грудні 2019 року.

 

Євгенія Кравчук зазначила, що "Слуга народу" організує постійний навчальний центр на базі КВЦ "Парковий": у березні почнуться навчальні програми з законодавчої роботи і медіа-тренінги.

 

Як повідомляла УМ, в листопаді 2019 року лідер політичної партії "Слуга народу", нардеп Олександр Корнієнко заявив про наміри провести "Трускавець-2" для народних обранців, зокрема, щоб дати їм знання із цифрової грамотності.

 

Перший тренінг для "слуг народу" проходив з 29 липня по 4 серпня 2019 року у Трускавці. У ньому взяли участь 263  народні обранці. Вони мешкали у кількох трускавецьких готелях, зокрема в "Rixos-Прикарпаття" та "Mirotel".

 

Читайте також: Тижневе навчання у Трускавці: чого навчилися «слуги народу» та чи всі відвідували недешеві заняття

 

Команда викладачів KSE впродовж тижня читала для майбутніх депутатів лекції з економіки, бюджетного процесу, публічної політики, розповідала про децентралізацію, освіту, оборону тощо.Тижневий семінар для новообраних народних депутатів обійшовся "Слузі народу" у 10 мільйонів гривень.

 

Голова партії Корнієнко анонсував нові тренінги для «Слуг народу»

У 2020 році в Україні повинні відбутися місцеві виборів.