На Харківщині поховали жінку-воїна Клавдію Ситник, яка загинула під Новотошківським. ФОТО, ВІДЕО

10:17, 05.02.2020
На Харківщині поховали жінку-воїна Клавдію Ситник, яка загинула під Новотошківським. ФОТО, ВІДЕО

У смт Зачепилівка на Харківщині попрощалися з 33-річною сержантом 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, старшим бойовим медиком Клавдією Ситник, яка загинула від осколкового поранення в зоні ООС, біля селища Новотошківське Луганської області.

 

Провести посестру в останню путь приїхали близько 30 військовослужбовців із 54-ї бригади, де вона починала свій бойовий шлях, і кілька побратимів із 93 омбр, яка залишається на передовій. Також на похорон прийшли сотні мешканців райцентру.

 

 

Прощання із загиблою відбувалося у дворі її рідного дому, а потім продовжилося на головній площі селища. Поховали Клавдію Ситник (уроджена Король) із військовими почестями на місцевому кладовищі, передає “Укрінформ“.

 

Клавдія Ситник народилася 25 лютого 1986 року у смт Зачепилівка, де постійно проживала. Закінчила Красноградський медичний коледж, стала фельдшером, проходила практику на “швидкій допомозі”.


У лютому 2017 року пішла на військову службу доброволицею – уклала 3-річний контракт зі Збройними силами. Служила у 54-й окремій механізованій бригаді, а в жовтні 2019 року перейшла до “холодноярців”, коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.


У жінки-воїна залишилася 12-річна донька, батьки і молодша сестра, яка має інвалідність.

 

“Вона несла ліки хворому бійцю, і в цей самий момент бойовики почали вести вогонь по українській позиції. Жінка померла миттєво – її не захистив навіть бронежилет”, – розповідає ТСН.

 

Клавдія відслужила вже майже три роки і готувалася до демобілізації.

 

За словами заступника командира 1-го дивізіону 54-ї бригади Валерія Руденка, на фронті жінка виконувала не тільки обов’язки бойового медика, а й була і кухарем, і психологом.

 

“Вона була не просто солдатом, військовослужбовцем. Вона для нас усіх була справжнім бойовим побратимом”, – зазначив офіцер.

 

Як повідомляла УМ, сержант 93 омбр Клавдія Ситник загинула 1 лютого. Це 12-та бойова втрата ОС з початку 2020 року.