У «Слузі народу» виступили за повернення до однієї платіжки за газ

12:22, 04.02.2020
У «Слузі народу» виступили за повернення до однієї платіжки за газ

У парламентській фракції "Слуга народу" розділяють позицію про повернення до однієї платіжки за газ. Адже дві платіжки - за газ та транспортування - плутають людей та дають простір для маніпуляцій з боку постачальників газу.

 

Про це заявив у кулуарах Ради перший заступник голови фракції СН у парламенті Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

 

"Щодо цієї ситуації (платіжок за газ – ред.), як ви знаєте, учора ввечері на прямому ефірі пані Ковалів (заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів – ред.) і міністр Оржель (міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель – ред.), вони всі говорили про ці платіжки. Позиція пана Оржеля нам дуже близька, і потрібно повернутись до однієї платіжки, тому що дві платіжки це, з одного боку, плутає людей, а з іншого, це простір для маніпуляцій, зокрема, з боку постачальників газу, які є приватними всі. Там може бути й політична складова", - повідомив Корнієнко.

 

Він також зазначив, що позиція у Верховній Раді з цього приводу – чітка, люди не мають сплачувати за послугу, що не споживають.

 

"З приводу позиції ВР, її також вчора озвучив Андрій Герус (народний депутат від партії "Слуга народу", голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус – ред.), що, в принципі, людина не має платити на одному рівні, якщо вона не споживає послуг. Зараз виглядає так, що за транспортування газу уся країна має платити рівними порціями. Але якщо ви газ не споживаєте, у вас там 0.0 на лічильник, а я споживаю – в мене 1000 кубів, я, мабуть, за транспортування маю заплатити більше. Я думаю, що найближчим часом буде корегування цих речей, щоб ми вже у лютому вийшли на такі платіжки, що не будуть у людей викликати таких запитань", - повідомив Корнієнко.

 

Додамо, напередодні Оржель заявляв, що наразі зараз опрацьовується можливість, аби не було окремих платіжок за транспортування і споживання газу, а була одна платіжка.

 

Нагадаємо, як вказали в уряді, що перерахунок розміру субсидій через відділення послуги з розподілу газу в лютому відбудеться автоматично.