Омбудсман перевірить Печерський суд через затягування справи лікарів-хабарнків

12:24, 02.02.2020
Омбудсман перевірить Печерський суд через затягування справи лікарів-хабарнків

Протягом року після затримання Валерія Наумова та Віктора Чернявського в Печерському райсуді не відбулося жодного засідання у справі

Представник з дотримання процесуальних прав Уповноваженого Верховної Ради з прав людини надіслав до Печерського райсуду в Києві запит, щоб встановити, чи є факти затягування у справ лікарів-хабарників, адже за рік не відбулося жодного засідання.

 

Про це у Facebook повідомляє Міллер, юридична компанія.

 

"На наше звернення щодо недопущення порушення права на своєчасний розгляд справи від Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Петльованого В.Б. надійшла відповідь про те, що до Печерського районного суду м. Києва надіслано запит щодо надання інформації про причини тривалого судового розгляду кримінального провадження, а також про вжиті заходи щодо забезпечення розгляду справи судом упродовж розумного строку", - ідеться в повідомленні.

 

 

У юридичні компанії "Міллер" 16 січня повідомили, що зробили низку запитів до відповідних органів, щоб вони звернули увагу на затягування в Печерському райсуді розгляду справи лікарів-хабарників, які вимагали в ветерана АТО Петра Олексюка півтори тисячі доларів за встановлення групи інвалідності.

 

Запити надіслали до Офісу президента України, Кабінету міністрів, Офісу омбудсмана, Міністерства у справах ветеранів, Комітету Верховної Ради з питань правосуддя, українських та міжнародних організацій, що займаються захистом прав людей.

 

Нагадаємо, протягом року після затримання "на гарячому" Валерія Наумова та Віктора Чернявського в Печерському райсуді не відбулося жодного засідання у справі, хоча матеріали до суду надійшли ще в 29 березня 2019 року.