«Ображає пам'ять дідів»: Пєсков про заяви Зеленського стосовно СРСР

16:02, 28.01.2020
«Ображає пам'ять дідів»: Пєсков про заяви Зеленського стосовно СРСР

28 січня у Кремлі назвали висловлювання президента України Володимира Зеленського в Польщі, де він назвав початок війни "змовою тоталітарних режимів", образливим та неприйнятним.

 

Про це повідомляє видання "Інтерфакс-Україна" з посиланням брифінг прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

 

"Висловлювання президента України Володимира Зеленського в Польщі щодо причин початку Другої світової війни є вкрай образливими для пам'яті тих, хто воював із фашизмом", - заявив Пєсков.

 

Прес-секретар Путіна нагадав, що український лідер під час свого візиту до Польщі заявив, що до початку Другої світової війни призвела змова тоталітарних режимів, і вона також дала змогу запустити "смертоносний маховик Голокосту".

 

"Ми категорично не згодні з цією заявою. В цій заяві президент України солідаризується з украй помилковою, на наше переконання, точкою зору польського керівництва та солідаризується з точкою зору, яка є образливою для десятків мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки, діди, родичі віддали свої життя за звільнення Європи, зокрема й Польщі, від фашизму", - сказав Пєсков.

 

"Тому ми не приймаємо цієї заяви, вважаємо її помилковою і образливою з точки зору пам'яті наших дідів", - повторно підкреслив Пєсков.

 

Нагадаємо, 27 січня у перший день офіційного візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський зустрівся із колишніми бранцями концтабору Аушвіц-Біркенау.

 

Зеленський заявив, що Польща та польський народ першими відчули наслідки "злочинної змови тоталітарних режимів", маючи на увазі поділ Польщі між СРСР і Нацистською Німеччиною у 1939 році.