У Раді понад 300 депутатів створили об’єднання «на захист вічних цінностей»

16:26, 18.01.2020
У Раді понад 300 депутатів створили об’єднання «на захист вічних цінностей»

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об’єднання “Цінності, гідність, родина”.

 

Про це на засіданні парламенту в п’ятницю, 17 січня, оголосив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

 

Він уточнив, що це “поки що найбільше” міжфракційне об’єднання.

 

Співголовами цього об’єднення обрані: від фракції партії “Слуга народу” Святослав Юраш, від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Олег Волошин, від ВО “Батьківщина” Сергій Тарута, від фракції “Європейська солідарність” Михайло Бондар, від депутатської групи “За майбутнє” Ірина Констанкевич, від групи “Довіра” Олександр Ковальов.

 

Як уточнив у соцмережі ініціатор та співголова МДО “Цінності, гідність, родина” Святослав Юраш, співголова від позафракційних – Оксана Савчук (ВО “Свобода”), а “консервативне крило “Голосу” запропонує свого співголову в скорому часі”.

 

Ініціатор об’єднання зазначив, що “на ціннісний і сімейний заклик” відгукнулися понад 300 депутатів, “тобто конституційна більшість з усіх фракцій та груп українського парламенту”.

 

Метою міжфракційного депутатського об’єднання є “захист вічних цінностей українського суспільства і протидія спробам знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; підготовка та прийняття законів, які сприятимуть зміцненню родинних цінностей, принципів гідного суспільства та вихованню на основі сімейних цінностей дітей та молоді; а також популяризація та донесення широкого спектру світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти”.

 

Юраш, за його словами, “переобдумав усе й уся і щасливий задекларувати, що у союзі з довгим списком західних і вітчизняних консервативних діячів, політиків та мислителів буду працювати, щоб примножити, захистити та укріпити вічне визначення родини, гідного життєвого вибору та цінностей, які допомагають прожити життя, достойне історії”.

 

“Маємо великі, амбітні і конструктивні плани. Але про це згодом. Поки лиш анонсую, що створюємо офіс нашого неймовірного об‘єднання. Роботу якого куруватиме чудовий Олександр Васюк (виконавчий директор Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, член Зе-команди – “Н”)”, – додав Юраш.

 

Варто зазначити, що в коментарях до “маніфесту” Юраша в фейсбуці переважають негативні відгуки про “скрепоносність” заявленого МДО.

 

“Святославе, як ваше об’єднання відреагує на гвалтівника у вашій фракції? А також на Богдана Яременка, що в сесійній залі замовляв проститутку? Якщо голосної й публічної реакції не буде, то об’єднання від початку вввжатиметься ущербним та показушним…
“Вічна” цінність української політики – це популізм та флюгерність. Смішно бачити, як усе це прикривають традиціями й консерватизмом. Не вірю. Який там консерватизм, які там традиції… Морочити голову плебсу – ось головна традиція.

 

“ОПЗЖ”?! Жесть, ноу коментс… Оце так консерватизм!”, – пише зокрема Іван Бабошин.

 

“Дуже сміливе і головне своєчасне рішення, без скрєп ніяк. Сците людям в очі прям по методичці”, – відгукується громадський активіст, колишній монах, АТОвець-парамедик Олексій Цимбалюк.

 

“Маю не найкраще ставлення до Зе-групи, але ця новина принаймні дала надію, що не все так погано… І що в тій групі є адекватні люди, і що можливо адекватним особам такі вдасться щось зробити добре”, – зазначає водночас колишня студентська активістка, християнка Людмила Гридковець.

 

“Рада оновилася і помолодшала на 80%. Кількість мракобєсів, скрєпостанців і постсовків – збільшилася до 300. Такі вони, нові обличчя. Самодєржавіє, народность, православіє. Чекаю, коли Рада замироточить”, – коментує у себе в ФБ народна депутатка від “ЄС” Ірина Геращенко.

 

На запитання, чому і в “Європейській солідарності” виявилися “скрепоносці”, які увійшли до МДО “Цінності, гідність, родина”, вона відповіла: “Вони завжди були в усіх фракціях, але якось пропорційно займали в прогресивних 1%, в скрєпних – 90%. Зараз цікавий прецедент, коли 90% нових на практиці виявилися скрепними совками. Готові вмерти за царя і проти Стамбульської конвенції”.