Уряд працюватиме у штатному режимі, поки Зеленський не ухвалить рішення - Гончарук

12:12, 17.01.2020
Уряд працюватиме у штатному режимі, поки Зеленський не ухвалить рішення - Гончарук

Уряд України продовжує працювати у штатному режимі до того моменту, поки Президент Володимир Зеленський не ухвалить  рішення про те, хто має залишитись в команді.

 

Про це заявив Прем’єр міністр України Олексій Гончарук, виступаючи у парламенті України.

 

"Уряд України продовжує працювати у штатному режимі до того моменту, поки Президент не прийме рішення, хто у великій команді може працювати. Це політичне рішення, яке ми очікуємо від нашої політичної сили", - сказав Прем’єр.

 

Гончарук вибачився за те, що міністри запізнилися на годину запитань до уряду. Він пояснив, що це пов’язано із рішенням подати відставку. Прем’єр стверджує, що його заява "оформлена відповідно з Конституцією – написана на ім’я голови Верховної Ради, а в президента є право внести її до парламенту в будь-який момент".

 

Гончарук кілька разів наголосив, як він поважає президента.

 

"Ми всі прийшли в парламент, у владу змінювати країну завдяки цій людині, Володимиру Олександровичу Зеленському. Ми всі його поважаємо і нам принципово мати довіру всередині команди на 100%. Останнім часом щодо уряду точиться велика кількість інформаційних атак і маніпуляцій. Їх мета – посіяти розбрат всередині команди".

 

Виступивши, Гончарук з міністрами залишив сесійну залу, хоча нардепи вимагали поставити йому запитання. Спікер Дмитро Разумков заявив, що час вичерпано і це не передбачено регламентом.

 

Як повідомляла УМ, Гончарук написав заяву про відставку.

 

Офіс президента  повідомив, що вже отримав заяву. Її розгляне президент Володимир Зеленський - після чого повідомить про своє рішення.

 

15 січня в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіозапису нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сама особа, яка говорить, визнала себе профаном в економіці.

 

Джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що йшли "консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. За інформацією на зараз, заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

 

Зранку 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

 

16 січня опублікували частину розмови нібито прем`єр-міністра Олексія Гончарука, міністра фінансів Оксани Маркарової та двох заступників голови Нацбанку Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба.

 

Голос, схожий на голос голови уряду, повідомив, що потрібно представити президенту Володимиру Зеленському реалістичний прогноз у країні на наступні три роки.

 

У "Слузі народу" вважають оприлюднення записів проти Олексія Гончарука провокацією групи Ігоря Коломойського.

 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.