Топ-менеджери «Нафтогазу» отримають 700-мільйонну премію - Вітренко

15:40, 14.01.2020
Топ-менеджери «Нафтогазу» отримають 700-мільйонну премію - Вітренко

Топ-менеджмент “Нафтогазу” отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатить Україні російський “Газпром”.

 

Про це розповів виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко в інтерв’ю виданню “Liga.net”.

 

“За контрактом повинні виплатити. На всю групу буде 1% від отриманих коштів”, – сказав він.

 

Таким чином, топ-менеджери отримають близько 29 мільйонів доларів або 700 млн гривень. Про кількість премійованих Вітренко не повідомив.

 

Разом з тим, у вівторок, 14 січня, Вітренко написав на сторінці у соцмережі Facebook , що ще не отримував премію за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

 

Також він обґрунтував, чому він та інші представники “Нафтогазу” на таку винагороду заслуговують.

 

“У моєму конкретному випадку премія була призначена за результат, який передусім залежав від моїх конкретних дій… Стокгольмський арбітраж за транзитним контрактом був ініційований мною. Разом із невеличкою командою ми обґрунтували з економічної точки зору наші позовні вимоги –коли майже ніхто не вірив, що в нас щось вийде”, – відзначив Вітренко.

 

 

За його словами, за чинними контрактами група працівників має отримати 1% від отриманих грошей.

 

“Премії не призначалися наперед. Вони призначалися за вже наявний результат. Тобто минулого разу — щодо отриманих у вигляді газу від “Газпрому” 2,1 мільярда доларів. Наразі можу абсолютно чесно стверджувати, що премії за отримані від “Газпрому” напередодні Нового року 2,9 мільярда доларів ще не були призначені. Хоча це дійсно прямо передбачено трудовими контрактами конкретних працівників компанії”, – додав виконавчий директор “Нафтогазу”.

 

Як повідомляла УМ, Російський Газпром погасив свій борг за рішенням Стокгольмського арбітражу на суму понад 2,9 мільярда доларів. Це зробили в межах домовленостей щодо продовження транзиту газу, укладених у Мінську 20 грудня.

 

У липні 2018 року НАК “Нафтогаз України” подала позов до Стокгольмського арбітражу проти ПАТ “Газпром” щодо перегляду тарифу на транзит на 12 млрд доларів.

 

27 грудня "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Варто зазначити,

 

30 грудня у результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий контракт.