Суд залишив лікарку Кузьменко під арештом, її хотіли взяти на поруки 56 осіб

16:58, 24.12.2019
Суд залишив лікарку Кузьменко під арештом, її хотіли взяти на поруки 56 осіб

Апеляційний суд Києва відмовився відпускати з-під варти лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Про це повідомляє "Українська правда".

 

Захист Кузьменко оскаржив арешт, вважаючи, що суд не дослідив докази, не допитав свідків, не звернув увагу на відсутність доказів того, що підозрювана буде переховуватись.

 

Адвокат просив скасувати запобіжний захід, наполягаючи на невинуватості лікарки.

 

Захист Кузьменко просив допитати свідків: ексчоловіка, цивільного чоловіка, матір, військового "Марта", який фігурував на записах розмов, оприлюднених слідством,  та головного лікаря. Суд заслухав лише лікаря та ексчоловіка.

 
                                   Юлія Кузьменко та її адвокат Владислав Добош у суді
                                                      ФОТО: СОНЯ ЛУКАШОВА, УП

Адвокат Владислав Добош продемонстрував суду власні докази, що, за його словами, свідчать про непричетність Кузьменко до вбивства.

 

Зокрема, за словами захисту, волонтерка познайомилась з іншим підозрюваним, Андрієм Антоненком, лише на початку 2016 року, і до вбивства Шеремета вони зустрічались лише два рази. Крім того, напередодні вбивства Кузьменко проводила час із родиною, що нібито унеможливлює підготовку до злочину.

 

Суд дозволив підозрюваній сидіти поруч із захисником, однак для цього попросили вийти із зали більшість слухачів, залишивши лише родичів, поручителів і пресу.

 
                                                                           ЮлІя Кузьменко в суді
 

Близько 3 десятків волонтерів і добровольців, а також нардепи від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Микола Величкович, депутатка від "Слуги народу" Вікторія Вагнєр, екснардепи Оксана Корчинска та Віталій Купрій. Загалом бажання взяти Кузьменко на поруки заявили 56 осіб.

 

У свою чергу, прокурор сказав, що Кузьменко не можна відпускати з-під варти. Жінка нібито може вчинити новий злочин - на підтвердження цього прокурор згадав записи розмов, на яких Кузьменко казала, що треба обстріляти Київ з "Градів".

 

Також, на думку прокурорів, підозрювана може переховуватись і знищити докази. Зокрема, слідство досі не знайшло вибухову речовину з міни, корпус якої зберігався вдома в іншого підозрюваного, Андрія Антоненка. Також правоохоронці планують перевірити "різке зростання матеріального становища" Кузьменко.

 

Нагадаємо, адвокат Кузьменко заявив, що на момент злочину вона була вдома з родиною. Це також підтвердив колишній чоловік лікарки. Однак прокурор вважає, що у жінки немає алібі, вона його нічим не підтверджує.

 

Як повідомляла УМ,  правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

Пізніше Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку.

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

Адвокати Кузьменко і Антоненка подали апеляції

 

  •