Турчинов про заяву Путіна: «Ісконно рускіє» болота можуть легко вміститись у межі Московської області

09:37, 20.12.2019
Турчинов про заяву Путіна: «Ісконно рускіє» болота можуть легко вміститись у межі Московської області

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов відреагував на заяву президента Росії Володимира Путіна про "ісконно рускіє зємлі".


Про це він написав у Facebook.

 

"Якщо від Росії відділити території, які були приєднані до неї через кров, насилля, зраду і брехню, то «ісконно руські» болота, що залишаться після цього, можуть легко вміститись у межі однієї Московської області", - заявив Турчинов.

 

На його думку, "імперський реваншизм Путіна з маніакальним прагненням до перегляду кордонів європейських держав, які сформувалися після Другої світової війни", є реальною загрозою миру і безпеці в Європі.

 

"Аналогічні прагнення Гітлера призвели в минулому столітті до багатомільйонних жертв і жахіть найкривавішої війни в історії людства. Історія Європи минулого століття і новітня історія нашої держави доводять непорушну істину - з агресором не можна домовлятися, його потрібно жорстко зупиняти і перемагати", - вважає Турчинов.

 

 

 

Як повідомляла УМ, президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.