Путін сказав, що розбереться з частиною російської території в Україні

15:30, 19.12.2019
Путін сказав, що розбереться з частиною російської території в Україні

Президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.

 

Путін на пресконференції 19 грудня, відповідаючи на питання про ставлення до Володимира Леніна.

 

"Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив'язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу. Але навіть території були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих чи інших народів, тому відразу виникли больові точки. Вони і зараз між колишніми республіками мають місце бути і навіть всередині Російської Федерації 2000 таких точок. Сталін був проти такої організації, але в кінцевому підсумку прийняв ленінську форму. І що вийшло?",- сказав Путін.

 

і після цього одразу додав: "Ось ми щойно з колегою з України говорили про наші відносини. Але в ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням "для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні", тому що Україна була сільською територією.Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося",- підсумував російський президент.

 

Як писала УМ, у комюніке за результатами «нормандського саміту» йдеться про розведення, обмін полонених, а також припинення вогню на Донбасі. 

 

Водночас на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін не домовилися про проведення виборів на окупованому Донбасі та виведення звідти російських військ.

 

Зеленський пропонував провести вибори через півтори доби після виведення іноземних військ з Донбасу, але Путін на це не погодився.

 

Також Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів.