Путін: автором української ідентичності був Потоцький

16:16, 19.12.2019
Путін: автором української ідентичності був Потоцький

Президент Росії Володимир Путін заявив, що вперше про українців, як про окремий етнос заговорив шляхтич Речі Посполитої Станіслав Потоцький.

 

Про цк він сказав на пресконференції.

 

Зокрема, Путіна попросили дати оцінку міжнаціональним відносинам в Росії.  

 

 "Життя ж багатогранне і складне. У нас складно влаштована країна і стільки етносів проживає. Розумієте, ми деякі речі забуваємо. Є українська ідентичність. Вона сформована. Хто був автором? – граф Потоцький, відомий дослідник і вчений і письменник, який вперше заговорив про українців, як про окремий етнос. Потім були інші польські дослідження, які взагалі викреслили українців з числа слов’ян. Вони  стверджували, що це нащадки, якихось кочових народів", - висловився Путін 

 

Російский президент продовжив: "Але це дурня повна. А ми повинні знати істину. Ми повинні розуміти, що на якомусь етапі пройшли ось такі елементи реальної ідентичності. Ми повинні відноситися до цього з повагою. І ми робимо і будемо це робити".

 

Нагадаємо, Станіслав Потоцький - шляхтич 18 століття, державний та військовий діяч Речі Посполитої, Російської імперії, магнат і меценат.

 

Як повідомлял УМ, на пресконференції Путін також заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.