Дробович хоче пропагувати героїв, навколо яких не точаться чвари

16:13, 15.12.2019
Дробович хоче пропагувати героїв, навколо яких не точаться чвари

Новий голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович заявив, що необхідно пропагувати героїв, які об'єднують українців.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

"Інститут може продовжувати далі говорити про тих персон, про яких говорить, але треба обирати більше тих, які об’єднують українців. Наприклад, був діяч УНР Болбочан, Малевич, Валерій Лобановський, ліквідатори ЧАЕС-герої. Тобто, люди щодо яких не точаться ніякі чвари", – сказав Дробович.

 

На запитання, чи буде інститут займатися і говорити про таких українських історичних постатей, як Степан Бандера та Роман Шухевич, Дробович відповів, що потрібно розібратися, чому ці люди важливі для однієї частини суспільства та чому вони токсичні для іншої.

 

"Тут, перш за все, треба пояснити суспільству, чому ці люди, ці герої важливі для однієї частини суспільства, і розібратися, чому вони токсичні для іншої. Розповісти, як працювала радянська пропаганда. Просто питання щодо таких героїв має вирішуватись у громадському діалозі, ніхто нікому не може нав’язувати героїв – одна сторона іншій і навпаки. Ніхто не має оперувати штампами радянської пропаганди, але, з іншого боку, ніхто не може ігнорувати об’єктивні історичні факти. Наприклад, як щодо персоналії Андрія Мельника", - сказав Дробович.

 

Як повідомляла УМ, раніше Дробович заявив, що Український інститут національної пам’яті (УІНП) має намір сфокусувати свою діяльність на героїзації особистостей, що об’єднують людей