Російського пропагандиста Савіна не пустили в Україну

18:03, 13.12.2019
Російського пропагандиста Савіна не пустили в Україну

Українські прикордонники не впустили до країни знімальну групу російського пропагандистського каналу НТВ.

 

Про це в оприлюдненому у Мережі відео заявив один з її членів Сергій Савін.

 

«Ми прилетіли в Бориспіль вранці. Далі - штатна процедура проходження контролю. Відразу заявили, хто ми, що ми, які цілі, на скільки приїхали до України, що збираємося робити», — розповів він.

 

За словами пропагандиста, в Україні їх цікавило «розслідування вбивства Павла Шеремета, майбутня активізація газових переговорів і обіцяний президентом Зеленським обмін полоненими».

 

Однак співробітники ДПСУ прийшли до висновку, що росіяни не змогли підтвердити мету свого візиту.

 

«Все відбувалося чемно, дипломатично. Потім запросили до відповідальної особи, було вручено рішення: відмова у перетині державного кордону, на в'їзд до України. Офіційна причина — я не зміг підтвердити мету свого запланованого перебування», — поскаржився Савін.

 

Інформацію  про затримання підтвердив помічник Голови Державної прикордонної служби України – прессекретар Андрій Демченко.

 

"Можу підтвердити. Йому було відмовлено у в’їзді в Україну, зокрема через те, що під час перетину прикордонного контролю було встановлено, що він незаконно відвідував українські території, які є тимчасово окупованими", - сказав Демченко, пише УНН.

 

Він підкреслив, що прикордонна служба діє в межах чинного законодавства України, що регламентує перетин державного кордону.

 

"Якщо іноземцю відмовили у в’їзді в Україну, відповідно він міг до того порушити українське законодавство, в тому числі щодо відвідування чи перебування на тимчасово окупованих територіях, або ж не зміг підтвердити ціль своєї поїздки в Україну", - додав він.